Završena izgradnjaDedinje 2,počinje s radom krajem godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 11:11

Završena izgradnja"Dedinje 2",počinje s radom krajem godine

Spoljašnji i unutrašnji radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" završeni su, a bolnica će početi sa radom krajem decembra, izjavila je danas Tanjugu pomoćnica direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dr Dragana Unić Stojanović.

Nova zgrada Instituta funkcionisaće kao sastavni deo postojeće i raspolagaće kapacitetima od 105 kreveta, a do kraja godine stići će medicinska oprema koja će, prema rečima Unić Stojanović omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pacijentima najsavremenije oblike lečenja.

"U ovim trenutku se radi na obuci kadra za rad u novoj zgradi, a svakako će se u budućnosti zaposliti novi doktori i medicinske sestre kako bi se pokrio rad i obezbedilo nesmetano funkcionisanje", kaže Unić Stojanović.

Ističe da se u prizemlju novog objekta nalazi novi glavni ulaz u Institut, sa centralnim holom i čekaonicom, kao i ambulantno-kliničkim delom, uz jedinice intenzivnog lečenja sa ukupno 25 dodatnih kreveta.

Navodi da se unutar zgrade nalazi i laboratorija, zatim transfuzija, deo namenjen za preoperativnu pripremu kardiohirurških pacijenata, kao i deo za postoperativno lečenje, odnosno jedinica za poluintezivno lečenje.

Unić Stojanović objašnjava da nova zgrada ima četiri operacione sale koje su namenjene kardiohirurškim pacijentima, a da će se u postojećoj zgradi Instituta, u 11 operacionih sala, zbrinjavati samo pacijenti sa vaskularnim problemima.

"Na taj način ćemo u Institutu imati 11 operacionih sala uz interventne sale namenjene zbrinjavanju srčanih oboljenja neinvazivnim putem", ističe ona.

Postojeća zgrada Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" pokriva oko 8.800 metara kvadratnih, dok prostor nove zgrade Instituta obuhvata površinu od 14.000 metara kvadratnih.

Radovi na izgradnji "Dedinje 2" počeli su u junu 2019. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završena izgradnja "Dedinje 2": Počinje s radom krajem godine

Izvor: B92, 29.Sep.2021

Spoljašnji i unutrašnji radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" završeni su, a bolnica će početi sa radom krajem decembra, izjavila je danas Tanjugu pomoćnica direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dr Dragana Unić Stojanović.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.