Završena istraga protiv čuvara

Izvor: B92, 29.Feb.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena istraga protiv čuvara

Beograd -- Prvi osnovni sud završio istragu protiv tri pripadnika službe obezbeđenja, osumnjičena da su pomogli Sretku Kaliniću i Željku Milovanoviću u pokušaju bekstva.

Kalinić i Milovanović su pokušali da pobegnu iz posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u zgradi Specijalnog suda 7. februara.

"Posle saslušanja svih predloženih svedoka, sud je spise predmeta 24. februara prosledio tužilaštvu", precizirala je portparolka suda Snežana Ivković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tužilaštvo ima rok od 15 dana od dostavljanja spisa da odluči da li će protiv osumnjičenih stražara Ninoslava Strahinića, Nenada Mitrovića i Dragiše Grkovića podneti optužnicu, zatražiti dopunu istrage ili odustati od krivičnog gonjenja.

Istraga protiv njih spovedena je zbog sumnje da su izvršili krivično delo omogućavanje bekstva pritvorenom licu, a pritvor u kom se i dalje nalaze određen im je zbog opasnosti da bi u toku istrage mogli da utiču na svedoke, kao i da bi mogli da ponove krivično delo.

Za krivično delo za koje se terete zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Osumnjičeni su bili dežurni čuvari u pritvorskoj jedinici, kada su 7. februara oko 5.30 sati Kalinić i Simović uspeli da izađu iz svojih ćelija i pokušali da napuste zatvorski kompleks u Ustaničkoj ulici, ali su ih u tome sprečili pripadnici Žandarmerije, koji čuvaju zatvorski kompleks sa spoljne strane.

Čuvari su automatski bili suspendovani s posla odmah po otkrivanju pokušaja bekstva dvojice zatvorenika, osuđenih na po 40 godina zatvora.

Istražni organi sumnjaju da su Kalinić i Milovanović bekstvo planirali računajući na pomoć kako iznutra, tako i spolja.

Milovanović je 2004. pobegao iz beogradske Palate pravde službi obezbeđenja i policiji, kao i iz pritvora u istočnom Sarajevu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gotova istraga protiv Kalinićevih pomagača

Izvor: Mondo, 29.Feb.2012

Završena istraga protiv stražara Ninoslava Strahinića, Nenada Mitrovića i Dragiše Grkovića koji su pomogli Sretku Kaliniću i Željku Milovanoviću u pokušaju bekstva.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.