Završena »Žetva dva«

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena »Žetva dva«

BANJALUKA - Akcija prikupljanja naoružanja od građana "Žetva dva" završena je danas uništavanjem preostalog prikupljenog kontigenta oružja u banjalučkoj livnici "Jelšingrad", u prisustvu Direktora policije Republike Srpske Gojka Vasića.

Vasić je ocijenio da je ova akcija dala dobre rezultate i da je tokom njenog trajanja u Srpskoj ukupno prikupljeno i uništeno 4.800 cijevi, 570 dijelova naoružanja, 14.000 minsko-eksplozivnih sredstava i 250.000 komada municije.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je rekao novinarima tokom sedmog uništavanja naoružanja da je ova akcija trajala oko godinu i po dana i da su je provodile i policijske agencije u Federaciji BiH.

Vasić je pozvao građane, ukoliko imaju naoružanje koje se ne može legalizovati, da ga predaju policiji.

"Pozivam policiju, ali i tužilaštva, da imaju u vidu dobrovoljnost i da u skladu sa zakonom, kada se lice odrekne naoružanja, odustanu od krivičnog gonjenja", dodao je Vasić.

Direktor agrentinske Direkcije za kontrolu naoružanja Matijas Mole rekao je da je prikupljanje i uništavanje naoružanja veliki posao i da njegova zemlja ima velikog iskustva s tim i da ih mogu prenijeti i u BiH.

On je naveo podatke da je u Argentini posljednjih godina bilo prikupljeno od civila i uništeno više od 270.000 komada naoružanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.