Završena Nušićijada

Izvor: RTS, 01.Sep.2013, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena "Nušićijada"

Simboličnim vraćanjem vlasti glumca u liku Branislava Nušića predsedniku opštine Ivanjica i velikom festivalskom paradom, završen je Festival humora i zabave "Nušićijada".

Festival humora i zabave "Nušićijada" završen je simboličnim vraćanjem vlasti glumca Milana Milosavljevića, u liku Branislava Nušića, predsedniku opštine Ivanjica Milomiru Zoriću i velikom festivalskom paradom.

Ovogodišnja "Nušićijada" okupila je oko 40.000 posetilaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U prethodna četiri dana na festivalu je nastupilo 200 učesnika, među kojima Petar Božović, Gorica Popović, Srpsko narodno pozorište, Pozorište "Slavija", zatim grupe "Van Gog" i "Big Bend", Sergej Trifunović, Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Danka Stojiljković, Dobrivoje Topalović.

"Ono što 'Nušićijadu' izdvaja od brojnih manifestacija u Srbiji jeste to što je cela Ivanjica velika scena, kojom za tih nekoliko dana prodefiluju velika imena pozorišta, muzike i uopšte umetnosti", rekao je Tanjugu glumac Milan Milosavljević, koji je tokom "Nušićijade" oživeo lik velikog komediografa.

Ove godine je na festivalu učestvovalo i 1.500 Ivanjičana - volontera u kostimima sa početka 20 veka.

Manifestacija "Nušićijada" je i poseban turistički proizvod ovog kraja, istakao je direktor Turističke organizacije Ivanjice Miloje Ostojić.

"Radi se o jednoj od retkih manifestacija u Srbiji koja nije vašarskog karaktera. Trudimo se da sačuvamo kulturni nivo koji je postavljen još od njenog osnivanja 1968. godine", istakao je Ostojić.

Ovogodišnja "Nušićijada" protekla je u znaku obeležavanja dva jubileja - 180 godina čaršijanja i 180 godina pismenosti varoši, kroz brojne izložbe i tribine.

Organizatori "Nušićijade" Udruženje građana "Kudes", Skupština opštine, Turistička organizacija i Dom kulture Ivanjica, poručili su na zatvaranju da neće dozvoliti da se ova obnovljena manifestacija ugasi u narednoj, petoj godini postojanja, kao što se to desilo 1973. godine.

Oni su pozvali sve goste da i naredne godine "budu viđeni za Ivanjicu".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.