Završen treći ciklus programa stručne prakse OEBS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2022, 08:15

Završen treći ciklus programa stručne prakse OEBS-a

Misija OEBS-a u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, i u saradnji sa državnim institucijama Srbije, danas će u Novom Pazaru obeležiti završetak programa stručne prakse za period 2021 - 2022. godine.

Program je omogućio angažovanje 10 mladih stručnjaka iz Novog Pazara, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Bujanovca, Medveđe i Preševa, u radu državnih institucija u periodu od šest meseci, saopštila je Misija OEBS-a u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Učesnici odabrani kroz proces selekcije sa jasno utvrđenim kriterijumima, raspoređeni su u osam institucija: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Agenciju za sprečavanje korupcije, kod Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, u Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Pravosudna akademija.

Tokom trajanja stručne prakse svako od učesnika radio je uz podršku dodeljenih mentora.

U program prakse integrisane su i dodatne obuke, i to o opštem upravnom postupku, o etici i integritetu, uključivanju rodne perspektive u sve oblasti društva, reformi javne uprave, projektnom planiranju, principima za koje se OEBS zalaže i standardima dobre uprave.

Od 2019. godine, program stručne prakse završilo je ukupno 20 učesnika iz južne i jugozapadne Srbije.

Program finansiraju stalne misije Austrije i Turske pri OEBS-u, a prethodnih godina finansiran je od strane Misije SAD pri OEBS-u.

Misija OEBS-a u Srbiji zajedno će sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog uručiti sertifikate učesnicima i učesnicama tokom svečanosti zatvaranja ovog ciklusa programa, uz obraćanje ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić i šefa Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadora Jana Bratua, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završava se program stručne prakse

Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2022

BEOGRAD..Misija OEBS u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i u saradnji sa državnim institucijama Srbije, obeležiće danas u Novom Pazaru završetak programa stručne prakse za period 2021–2022. godine, saopštila je danas Misija...Program je omogućio...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.