Završen sastanak u Briselu, postignut napredak

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak u Briselu, postignut napredak

Pre trilateralnog susreta, Eštonova je imala odvojene susrete sa Dačićem i Tačijem.

Ranije danas portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič rekla je da će dvojica premijera u okviru 13. runde dijaloga razgovarati o svim pitanjima vezanim za implementaciju briselskog sporazuma, uključujući struju, telekomunikacije i ostale stavke oko kojih na tehničkom nivou dosad nije postignut dogovor.

Pre početka sastanaka premijer Srbije nije davao izjave, dok je Tači >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poručio da se nada dogovoru o struji i telekomunikacijama jer, kako je rekao, postoji dobra volja.

Tači je još rekao da primena briselskog sporazuma koji je 19. aprila sklopio sa Dačićem teče dobro i po planu.

Upitan da prokomentariše to što je skupština Kosova prošle nedelje odbacila predlog zakona o amnestiji, Tači je rekao da je ta stvar "u proceduri".

"O tome se sad razgovara u predsedništvu parlamenta i po odborima", kazao je Tači.

Dačić je ranije najavio da će zakon o amnestiji biti jedna od tema današnjih razgovora.

S tim u vezi, Kocijančič je rekla da je usvajanje tog zakona važan korak za primenu sporazuma i dodala da je izrada novog predloga već u toku.

Dačić je juče rekao i da Beograd radi sve što je u njegovoj moći da briselski sporazum sa Prištinom bude implementiran.

"Uložićemo maksimalan napor da Srbi iskoriste priliku koja se pruža briselskim sporazumom da na takav način brane naše nacionalne državne interese i svoju bezbednost", rekao je on.

Eštonova će, u utorak, posetiti Beograd i razgovarati s predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Dačićem i prvim predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem o primeni briselskog sporazuma i napretku Srbije prema EU.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sastanak završen, postignut napredak

Izvor: Večernje novosti, 08.Jul.2013

U Briselu je održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Sastancima prisustvovali Ivica Dačić i Hašim Tači. Na dnevnom redu bila su sva pitanja vezana za implementaciju briselskog sporazuma, uključujući struju, telekomunikacije i ostale stavke oko kojih na tehničkom nivou dosad nije postignut...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.