Završen protest u Tuzli, demonstranti rasterani

Izvor: Blic, 07.Feb.2014, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest u Tuzli, demonstranti rasterani

Policijske snage su sinoć uz upotrebu suzavca rasterale demonstrante ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona i na taj način okončale proteste u Tuzli, preneli su mediji u BiH.

Nakon što je procenjeno da je situacija mirna, gradskim komunalnim službama upućen je poziv da očiste ostatke nasilnih protesta.

U Univerzitetski klinički centar Tuzla primljena su 33 policajca i pet civila, koji su povredjeni u neredima, potvrdila je za BHRT portparolka UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U službu Hitne pomoći u Tuzli do 20,00 časova primljena su 102 teško povređena policajca i 28 građana s lakšim povredama od suzavca.

Za sutra su najavljeni protesti u brojnim gradovima BiH. U Tuzlanskom kantonu u petak neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, a studentima Univerziteta u Tuzli odloženi su ispiti.

Protesti u Tuzli su počeli u sredu, uz učešće nezadovoljnih radnika propalih privatizovanih firmi, nezaposlene omladine i članova boračkih organizacija.

U nemirima je uhapšeno 27 osoba od kojih je 24 pušteno na slobodu, a troje je zadržano. Protiv puštenih podignute su krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira, a protiv troje zadržanih i krivična prijava zbog napada na službeno lice.

To je bio još jedan razlog nastavka protesta čiji učesnici sada traže da se uhapšeni puste.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Tuzli suzavcem na studente koji su samo stajali ispred fakulteta

Izvor: Blic, 07.Feb.2014

Policijske snage su sinoć uz upotrebu suzavca rasterale demonstrante ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona i na taj način okončale proteste u Tuzli, preneli su mediji u BiH...Nakon što je procenjeno da je situacija mirna, gradskim komunalnim službama upućen je poziv da očiste ostatke nasilnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.