Završen protest prosvetnih radnika

Izvor: Studio B, 12.Jun.2013, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest prosvetnih radnika

Nekoliko stotina članova Unije sindikata prosvetnih radnika završilo je protest ispred zgrade Ministarstva prosvete u Beogradu, uz poruku da žele promene u sistemu obrazovanja a ne novac.

Unija je nezadovoljna predloženim zakonskim rešenjima u oblasti obrazovanja i traže da se reguliše član o štrajku, da bude 25 đaka u odeljenju, obavezno srednje obrazovanje i da se finansiranje po učeniku odloži do 2020. godine.  

Poslanici Skupštine Srbije počeli su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << juče raspravlja o setu zakonu u oblasti obrazovanja.

Na protestu je pročitan spisak razloga zašto treba smeniti ministra prosvete Žarka Obradovića.

Među razlozima je namera da se formira Agenciju za obrazovanje kako bi zaposlila politički kadar.  

"Ministar je za vreme mandata stigao da se bavi samo poslovima stranke, magistrira, a usput i doktorira. Tokom trajanja mandata doneti su najgori zakoni, obustavljeni besplatni udžbenici za đake, a vrednovanje škola vršila su nestručna lica", rekao je Vladimir Adžić iz Prosvetne unije Čačka.  

Okupljeni su držali transparente "Odbranimo obrazovanje, sačuvajmo budućnost Srbije", kao i slike ministra Obradovića sa natpisom "predlog Zakona o obrezivanju".  

Unija prosvetnih radnika Srbije dodala je da "iza njihovih leđa sada menjaju Zakon o štajku" kako bi im zabranili buduća okupljanja ispred Ministarstva i pozvala profesore da tokom leta "ostanu budni i koncentrisani". 

Protest predstavnika Unije iz 23 grada u Srbije trajao je nepuna dva sata. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetari protestovali ispred Vlade: Otkazi i zatvaranje škola vode u propast Srbije

Izvor: Blic, 12.Jun.2013

Nekoliko stotina članova Unije sindikata prosvetnih radnika počelo je danas u Beogradu, ispred zgrade Ministarstva prosvete Srbije, dvočasovni protest zbog predloženih zakonskih rešenja u oblasti obrazovanja. Protest ispred Ministarstva prosvete..Sindikati traže da se reguliše član o štrajku,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.