Završen protest pred Predsedništvom Srbije bez incidenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2020, 22:06

Završen protest pred Predsedništvom Srbije bez incidenata

Više stotina građana je večeras, u 20.05 sati, protestvovalo je protiv vlasti ispred zgrade Predsedništva Srbije, posle ustaljene podrške medicinskim radnicima, a protest se završio mirno.

Ovo je bio nastavak akcije "Bukom protiv diktature" koja se prethodnih dana zbog policijskog časa odvijala iz stanova, balkona i terasa, odakle su građani bukom pokazivali nezadovoljstvo potezima vlasti u vreme epidemije koronavirusa.

Predsednik pokreta Dveri Boško Oradović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i nekoliko desetina građana je prošlo postavljenu barijeru pre ulazom predsedništva iz Pionirskog parka, i ušlo u raspravu sa pripadnicima, kako su sami rekli, privatnog obezbeđenja i pripadnica specijalne jedinice vojske Kobra. No sve se završilo mirno i građani su se razišli.

Obradović je izjavio da je preskakanje ograde i prilazak ulazu u predsedništvo predstavlja "lični čin" i dodao da je to nastavak njegove pobune koju je započeo u Skupštini Srbije. On je, za Betu rekao da je ovaj protest samo početak i istakao da građani moraju da ga ponove u što većem broju.

"Protesti sa balkona i zgrada treba da pređu na ulice", naglasio je Obradović.

Građani su rekli da su "poneli svoje sredstvo za udaranje", kako je objasnio jedan od učesnika protesta, a među zvucima nezadovoljstva građana bili su pištaljke, udaraljke i vuvuzele.

Građani tokom protesta su uzvikivali "Vučiću lopove", "Uhapsite Vučića" i "Vučiću leči se", koristeći i megafone.

Večerašnji protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, koji je organizovao Građanski otpor, počeo je oko 20 sati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.