Završen most na Savi kod Obrenovca

Izvor: RTS, 30.Nov.2011, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen most na Savi kod Obrenovca

Most na Savi kod koji povezuje Obrenovac i Surčin biće otvoren za saobraćaj posle 17 godina. Vrednost investicije je jedna i po milijarda dinara, a investitori su Grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Građani Obrenovca i Surčina moći će od sutra na nekoliko minuta da pređu na drugu obalu, budući da će tada u rad biti pušten most na Savi čija je izgradnja započeta još 1994. godine, a nastavljena u februaru ove godine.

Završne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radove na mostu obišli su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar rudarstva, životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, predsednik Skupštine grada Beograda Alaksandar Antić, predsednici opština Obrenovac i Surčin, kao i okolnih optština koje će most spojiti.

Đilas je, najavljujući njegovo puštanje u rad od sutra, istakao da to nije samo beogradski most, niti samo most Obrenovca i Surčina, već most koji će spojiti dva dela Srbije.

On je u ime Grada zahvalio radnicima koji su, uprkos teškm vremenskih uslovima, i zimi i leti radili na njegovom završetku kako bi most od 1. decembra mogli da koriste svi građani Srbije.

Za sledeću godinu, Đilas je najavio završetak "Sremske gazele", čiji je deo most preko Save, a koja će od mosta voditi do petlje Dobanovci na autoputu.

Dulić je poručio da je vlast završetkom mosta na Savi pokazala da je sposobna da završi započete projekte, ne samo u Beogradu, već i u drugim mestima Srbije. To, prema njegovim rečima, treba da bude standard u politici - da se započeto i obećeno završi "bez kašnjenja i filozofiranja".

Most je obišao i nekadašnji gradonačelnik Beograda Nebojša Čović, za vreme čijeg mandata je i počela izgradnja objekta, zahvalivši Đilasu na završetku tog projekta koji će omugućiti boljitak građanima sa obe strane reke.

Prvi čovek opštine Sremska Mitrovica Branislav Nedimović ukazao je i na značaj mosta za privredni razvoj, podsetivši da je taj most drugi koji je poslednjih meseci urađen na Savi u sremskom delu.

Završetak mosta na Savi jedan je od projekata koji zajednički realizuju Grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, prema Zakonu o podsticanju građevinske industrije Srbije.

Vrednost ugovorenih radova je 1,5 milijardi dinara sa PDV-om, a radove s pripadajućim saobraćajnicama izvodilo je preduzeće "Mostogradnja", uz nadzor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Most je dugačak 620 metara, širok 14,5 metara i imaće dve saobraćajne trake, obostrane trotoare i dva pojasa predviđena za provlačenje instalacija infranstrukture.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.