Završava se manifestacija Dani Srpske u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završava se manifestacija Dani Srpske u Srbiji

U Beogradu se večeras završava manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koja je ove godine imala 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji.

Manifestaciju će u Narodnom pozorištu u Beogradu svečano zatvoriti predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

U umetničkom dijelu programa biće celovečernji koncert Banjalučke filharmonije, pod dirigentskom upravom Vesne Šouc-Tričković, a kao solisti nastupiće operski umetnici Snežana Savičić-Sekulić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Dunja Simić, soprani, i bariton Vasa Stajkić.

Završnog dana manifestacije "Dani Srpske u Srbiji“, programi će prethodno biti održani i u Požarevcu i Sremskoj Mitrovici.

U Požarevcu će u 18 sati u Centru za kulturu (Jovana Šerbanovića 1) prvak Beogradskog dramskog pozorišta, glumac Slobodan Ćustić, izvesti monodramu "O glumatanju", u kojoj govori o ljubavi, dostojanstvu, o porodici, o deci, o odrastanju i odraslima.

U Sremskoj Mitrovici će u 18 sati u Biblioteci "Gligorije Vozarević“ (Vuka Karadžića 1) biti održano književno veče pisaca iz Republike Srpske. Predstaviće se Jovanka Stojčinović Nikolić i Ranko Pavlović, a voditelj je Željka Avrić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2019

BEOGRAD - U Beogradu je večeras svečano završena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", čije je programe tokom sedam dana mogla da vidi publika u 21 gradu i opštini u Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.