Zavirite u kvantnu laboratoriju NASA i Google

Izvor: B92, 13.Okt.2013, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavirite u kvantnu laboratoriju NASA i Google

Priroda interakcije elektrona, atoma i fotona, kao i njihov uticaj na ljude predmet su novog Google kratkog filma o istraživanju koje ta kompanija sprovodi u saradnji sa NASA.

Google je objavio 6,5-minutni dokumentarac o Kvantnoj laboratoriji veštačke inteligencije i ljudima koji rade na neobičnim kvantnim kompjuterima. Oni se oslanjaju na temperature bliske apsolutnoj nuli, kako bi izveli složene matematičke operacije.

On bi trebalo da pomogne NASA da napravi tačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << model univerzuma, a neki smatraju da će biti od koristi medicini i matematici.

Google je već objavio da ga je koristio u podešavanjima Google Glas.

Naime, inženjeri su uz pomoć kvantnih čipova pronašli način da podese detektor Google Glassa, koji sada razlikuje namerne i nenamerne treptaje.

Kvantni procesor neće moći da bude instaliran u “naočare”, ali zajedno sa Google konvencionalnim serverima može bolje ukazati na alhoritam razlikovanja treptaja.

Pogledajte kako izgleda laboratorija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zavirite u kvantnu laboratoriju NASA i Google

Izvor: B92, 13.Okt.2013

Priroda interakcije elektrona, atoma i fotona, kao i njihov uticaj na ljude predmet su novog Google kratkog filma o istraživanju koje ta kompanija sprovodi u saradnji sa NASA...Google je objavio 6,5-minutni dokumentarac o Kvantnoj laboratoriji veštačke inteligencije i ljudima koji rade na neobičnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.