Zavijam, kumim i molim 241 dan...

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zavijam, kumim i molim 241 dan..."

Na Trgu Krajine u Banjaluci održan je četvrti veliki skup “Pravda za Davida”, na kojem se pojavilo mnogo manje građana nego na prethodna tri takva skupa.

Okupljenima se obratio Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, koji je ponovo ponovio da je njegovog sina ubila država.

Dragičević se zahvalio svima koji mu pružaju podršku da dođe do pravde i istine, prenosi BN TV.

"Zavijam, kumim i molim 241 dan. Tražim pravdu za Davida i svu decu. Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkan, emotivni smo i ratoborni. Svakom zlu dođe kraj", rekao je Davor Dragičević.

Posle obračanja Dragičevića, više lica je pozivalo na poštovanje međunarodnih konvencija o ljudskim pravima, čitajući citate o potrebi poštovanja ljudskih, građanskih i porodičnih prava.

Pročitana su i imena stradale dece u BiH, a potom je Danijela Ratešić Došen rekla da traže od međunarodnih organizacija uspostavljanje pravne države, jer je, kako je kazala, ovde bezvlašće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Četvrti veliki skup 'Pravda za Davida' u Banjaluci

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2018

U Banjaluci, na Trgu Krajine, večeras se održava četvrti veliki skup “Pravda za Davida” na kome se okupilo više stotina građana, daleko manje nego na prethodnim skupovima. Otac ubijenog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, Davor Dragičević, zatvorenih očiju i sa slikom ubijenog sina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.