Zavičajni dani Mokrogoraca

Izvor: S media, 13.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavičajni dani Mokrogoraca

U Mokroj Gori, užičkom selu koje je poslednjih godina zauzelo značajno mesto na turističkoj karti Srbije, danas je u prisustvu više hiljada meštana i njihovih gostiju održana tradiconalna turistička manifestacija "Zavičajni dani Mokre Gore".

Na toj manifestacija, koja se održava već 23 godine, okupljaju se meštani i njihovi zemljaci koji su davno u potrazi za boljim životom napustili svoj rodni kraj.

Pored niza kulturno-umetničkih sadržaja i podsećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na neke stare zanate, kao što su pečenje katrana, ili još aktuelnog pečenja rakije, to je bila prilika da se napravi svojevrsna inventura šta se uradilo u protekloj godini u razvoju sela i turizma.

Gosti Mokre Gore, pored obilaska izvora lekovite vode, vožnje Šarganskom osmicom i posete Drvengradu, uverili su se danas da je Zavičajno udruženje Mokrogoraca "Šargan" u protekloj godini učinilo mnogo na uredjenju i popularizaciji tog turističkog mesta.

Pored uredjenja izletišta, staza i drugih objekata namenjenih gostima tog turističkog sela, i započete investicije na urdjenjju kanalizacije, meštani su detaljno uredili saobraćajnice.

Zasadjeno je i 2.500 breza i veći broj drugog drveća, što će sa ranije zasadjenih 200 lipa i brestova predstavljati impozantne drvorede duž puteva i pešackih staza.

Meštani Mokre Gore su u neformalnim razgovrima i danas pokazali veliki interes za najavljeni projekat revitalizacije pruge uskog koloseka do Užica, za koju postoji veliki interes i rukovdstva tog grada, kao i susednih gradova Bajine Bašte i Višegrada

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.