Zavičaj je srcu mio

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2017, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavičaj je srcu mio

Zajedništvo i saradnja su zaštitni znak Kulturno-umetničkog udruženja Zavičaj iz Tulna u Donjoj Austriji. Ovo udruženje je osnovano 2010. godine, ali je zvanično počelo da radi 2011. Osim u folklornim sekcijama, kojih imaju tri, oko 80 članova Zavičaja je aktivno i u brojnim drugim disciplinama. To je pokazala i nedavno manifestacija u Vilhelmsburgu, gde su održane Sportske igre klubova iz pokrajine Donja Austrija, a članovi Zavičaja, uključujući i dame, bili su među najuspešnijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Trudimo se da pre svega okupimo što više mladih ljudi, jer logično, oni su smisao svega. Na sreću imamo čime da se pohvalimo, jer su upravo naše devojke i mladići zaštitni znak udruženja. Uz to, saradnja sa našim klubovima u celoj Austriji je jedan od najvažnijih ciljeva. Za relativno kratko vreme smo sklopili mnoga prijateljstva i to nam je i te kako važno. Zahvalni smo svima koji su u klubu i koji nam daju podršku - kaže Milan Zarić, jedan od vodećih ljudi udruženja iz Tulna.

S obzirom na to da se bliži kraj sezone uprava kluba je organizovala malu proslavu. Bila je to odlična prilika da se sagleda učinak na koji svi mogu biti ponosni, naročito na to što su mladi sve brojniji u klubu. Članovi ovog udruženja su i te kako aktivni i u duhovnom životu Srpske pravoslavne crkve u gradu smeštenom na Dunavu, udaljenom od Beča nešto malo više od 40 kilometara. Parohija, koja nosi naziv "Sveti Nikolaj Mirlikijevski", sa sveštenikom Veljkom Savićem u članovima KUD-a Zavičaj ima veliku podršku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.