Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavezao psa za auto i vukao po putu

Gnusan video snimak dolazi nam iz susjedne Hrvatske, a na njemu je prikazano brutalno i necivilizovano ponašanje jednog vozača, koji je za svoj automobil zavezao psa i vukao ga po putu.

Snimak je objavilo udruženje "Vis Vitali", iz kojeg su istakli da su slučaj prijavili policiji.

"Tko je monstrum koji vozi ??? Svi mi možemo prijaviti nepoznatog počinitelja u bilo kojoj policijskoj postaji u Hrvatskoj. Upravo to - prijavljujete nepoznatog počinitelja, neka policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << otkrije koji je, neka preda slučaj na državno odvjetništvo. I neka vam javi o poduzetom. Možete koristiti i mobilnu aplikaciju. U Hrvatskoj životinje imaju svoja prava, ali ne mogu se za njih zauzeti bez nas. Udruga prijatelja životinja Vis Vitalis i Diana Kukuruzović se za ta prava bore stalno. Učinite i vi nešto. Prijavite ovo", poručili su iz udruge.

Oni su dodali da je iz PU Vukovarsko-srijemske poručeno da za sada nema elemenata krivične odgovornosti, te da se veterinarska inspekcija uključila u slučaj.

"Za sada nema elemenata kaznenog djela, ali svakako ide prekršajna prijava. Navodno se uključila i veterinarska inspekcija. Ljudi - tako se reagira. Ne čeka se da netko skuplja dokaze da bi mu bilo zgodno reagirati. Svi mi moramo pomoći životinjama, ne čekati da netko drugi reagira. Prijava je prvi korak", istakli su iz Udruženja.

Za sada nije poznat identitet vozača srebrnog terenca za kojeg je pas bio zavezan, a ovaj monstruozni čin je naišao na oštre kritike javnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.