Zavezali navijača usred napada epilepsije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2011, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavezali navijača usred napada epilepsije

"Pustite, što sam vam napravio? Dajte da samo malo legnem...", vikao je momak dok su ga četiri specijalca nosila. Držali su ga za ruke i noge, a za njima je krenula devojka.

"Pustite ga, ima epilepsiju", pokušavala je policajcima objasniti da njnom dečku nije dobro.

Jezive scene odigravale su se nakon derbija Dinama i Hajduka u Tkalčićevoj ulici, koju su okupirali navijači Dinama.

Incidenata nije bilo, ali s obzirom na nesposobnost koju je pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << policija Hrvatske, moglo je biti i drugačije. Nesposobnost je možda i premala reč za ono što možemo videti na snimkama Indexove kamere. Dok je klečao na kolenima i upozoravao da mu nije dobro, policajci u oklopima nisu znali šta da naprave, pa otprilike pet minuta nisu napravili apsolutno ništa. Onda su se ipak odlučili za reakciju. Lisice na rukama nesretnog mladića, koji je igrom slučaja možda i navijač, nisu bile dovoljne.

"Daj željezne!", vikao je jedan od policajaca tražeći lance.

Dečko se sve jače i jače tresao, pred sve većim auditorijem. Neverovatno, usred napada policajci su ga ostavili da leži na leđima i koprca se!

Tek nakon nekog vremena hrvatskim je momcima palo na pamet da se radi o hitnom slučaju i da momku treba pomoć. Oni je nisu znali pružiti, makar je prva pomoć nešto što bi svaki policijski službenik trebao imati u malom prstu. Jedino što su uspeli je "živi zid", kako bi sprečili veće incidente i sakriti poglede ostalih prisutnih od nehumanih scena koje su im se odvijale iza leđa.

Dečku je pomogao slučajni prolaznik, a potom i doktor. Hitna pomoć, prema izveštaju, stigla je tek nakon 20-ak minuta. Naglasimo da se događaj dogodio u strogom centru grada, a prisebnošću dvoje ljudi sprečena je tragedija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.