Zavetnici: Ne politizovati tragediju, nije vreme za jeftine poene

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 14:00

Zavetnici: Ne politizovati tragediju, nije vreme za jeftine poene

Poslanica Srpske stranke Zavetnici Dragana Miljanić izjavila je danas da ta stranka smatra da je potrebno izbeći bilo kakvu politizaciju tragičnih događaja

, jer, kako je istakla, nije vreme za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Prema njenim rečima, u ovim trenucima potrebno je insistirati na pronalaženju načina kako da se povrati sigurnost deci i njihovim roditeljima i da se obnovi poverenje građana u društvene institucije.

Ona je na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konferenciji pozvala na potpisivanje zajedničke Deklaracije svih parlamentarnih stranaka, kojom će se svi učesnici u parlamentarnom životu obavezati na dosledno poštovanje Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, kao i većeg stepena pristojnosti u međusobnom diskursu.

Smatra i da je Srbiji potrebna hitna promena prosvetne agende i povratak proverenim tradicionalnim vrednostima u sistemu obrazovanja.

Povodom ostavke ministra prosvete Branka Ružića, ona je navela da građane interesuje da li će ona dovesti do suštinskih promena u sistemu obrazovanja ili je, kako je rekla, po sredi samo "kadrovski potez kako bi se smanjio opravdani gnev javnosti zbog poslednjih tragičnih događaja u društvu".

Zavetnici smatraju da je neophodno što pre sazvati sednicu Narodne skupštine, kojoj bi trebalo da prisustvuju svi članovi Vlade, ali i stručnjaci iz svih relevantnih oblasti kao i predstavnici tradicionalnih verskih zajednica, na kojoj bi se sagledala situaciju u zemlji i razmotrile mere za prevazilaženje krize u kojoj se društvo našlo.

Ta stranka smatra da bi trebalo doneti mere poput jačanje uloge vaspitanja na svim nivoima, obnova autiriteta nastavnika i prosvetnih radnika, ukidanje rijaliti programa, ograničavanje medijskih sadržaja iz "crne hronike", zabrana korišćenja mobilnih telefona tokom trajanja nastave, vraćanje služenja vojnog roka i drugo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.