Zaustavite masakre

Izvor: B92, 24.Okt.2023, 23:57

"Zaustavite masakre"

Palestinski ministar spoljnih poslova i iseljenika Rijad Al Maliki pozvao je danas Savet bezbednosti UN da zaustavi "masakre" nad palestinskim narodom.

Al Maliki je, u govoru tokom sednice SB UN, na kojoj se raspravljalo o situaciji na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje, rekao da se "kontinuirani masakri - namerni, sistematski i brutalni - koje je počinio Izrael, okupaciona sila", moraju zaustaviti, prenela je agencija WAFA.

On je naglasio da je "dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SB da zaustavi ove masakre, dok je, takođe, međunarodna zajednica dužna po međunarodnom pravu da ih zaustavi, a postoji i kolektivna humanitarna dužnost". "Kontinuirani neuspeh Saveta bezbednosti je neoprostiv", istakao je Al Maliki.

On je oštro osudio međunarodnu zajednicu zbog, kako je rekao, njene "selektivnosti i dvostrukih standarda".

"Zar vas ovo masovno ubistvo ne vređa? Gde je gnev zbog ubijanja civila u Pojasu Gaze?", rekao je Al-Maliki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.