Zatvorenici tužili državu zbog preglasne kapije!

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenici tužili državu zbog preglasne kapije!

Zatvorenici austrijskog zatvora Štajn (Stein) tužili su državu jer je zatvorska kapija preglasna. Grupa zatvorenika, među kojima i oni koji su počinili teža krivična dela, tvrdila je da im bezbednosna kapija na ulazu u zatvor uskraćuje san i ometa u obavljanju dnevnih aktivnosti.

Državno tužilaštvo naložilo je "redukciju decibela" i zatvorske vlasti morale su bile prinuđene da ugrade prigušivač.

Zatvorenicima je smetao zvuk, koji se čuo prilikom zatvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čeličnih vrata na motorni pogon.

Jedan zatvorenik podstakao je ostale da se pobune i to uspešno, a zajednička tužba osuđenih kriminalaca naišla je na pozitivan odgovor kod tužioca Gertrude Brinek.

Zatvorske vlasti su, posle odluke tužilaštva, odlučile da ugrade prigušivač, ali i smanje brzinu zatvaranja kapije kako bi eliminisali "nepodnošljivi" zvuk zatvaranja vrata, a to sve je koštalo dodatnih 500 evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zatvorenici tužili državu zbog preglasne zatvorske kapije

Izvor: B92, 16.Okt.2015

Zatvorenici austrijskog zatvora Štajn tužili su državu jer je zatvorska kapija preglasna...Grupa zatvorenika, među kojima i oni koji su počinili teža krivična dela, tvrdila je da im bezbednosna kapija na ulazu u zatvor uskraćuje san i ometa u obavljanju dnevnih aktivnosti...Državno tužilaštvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.