Zatvorena izložba Konjović ponovo u Pragu

Izvor: Glas javnosti, 28.Nov.2012, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena izložba "Konjović ponovo u Pragu"

PRAG - Umetnost slikara Milana Konjovića se nakon 40 godina vratila u češku prestonicu, otvaranjem izložbe "Konjović ponovo u Pragu" autora Save Stepanova.

Izložba, koja je zatvorena 27. novembra, bila je manja retrospektiva 20 slika iz fundusa Galerije Milan Konjović u Somboru.

Za češke ljubitelje umetnosti posebno je bila zanimljiva zbog Konjovićevih studija u Pragu 1920-tih godina i traga koji je u njegovom umetničkom izrazu ostavio češki slikar i pedagog Jan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Zrzavi. To je četvrta izložba slika Milana Konjovića koja je organizovana u češkoj prestonici, posle izložbi 1923, 1928. i 1973. godine.

Izložba je organizovana u saradnji sa Udruženjem građana "Luka Prag", Galerijom Milan Konjović, gradom Somborom i vojvođanskim sekretarijatom za kulturu, a u okviru projekta Slovenski jug češkim prijateljima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.