Zatvorena ambasada SAD; Ulicama odjekuju pucnjevi; Protesti se šire FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 18:38

Zatvorena ambasada SAD; Ulicama odjekuju pucnjevi; Protesti se šire FOTO/VIDEO

Ambasada SAD u glavnom gradu Haitija Port-o-Prensu saopštila je da je zbog nedavne pucnjave u njenoj blizini od danas zatvorena.

Takođe, svom osoblju do daljeg su ograničili kretanje u okviru kompleksa ambasade.

"Neki pravci do ambasade mogu biti ugroženi zbog pucnjave", navodi se u upozorenju ambasade SAD, prenosi Rojters.

Zatvaranje američkog diplomatskog kompleksa je usedilo posle porasta napetosti tokom protesta koji su u ponedeljak održani u Port-o-Prensu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada su se demonstranti sukobili sa policijom, zahtevajući zaštitu od nasilnih bandi. Bande na Haitiju kidnapuju i ubijaju ljude u sve većem broju dok se istovremeno razara sistem zdravstvene zaštite.

Prema podacima prema Ujedinjenih nacija humanitarna pomoć je potrebna za oko 5,2 miliona ljudi, skoro polovinu stanovništva Haitija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.