Zatvoren deo Požeške

Izvor: Blic, 21.Jul.2009, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren deo Požeške

Deo Požeške ulice, od Kirovljeve do Kijevske, od danas je zatvoren za saobraćaj zbog radova na rekonstrukciji tramvajskih šina i ulice. Gradski prevoz koji je do sada prolazio kroz Požešku menja trasu i preusmerava se u Lješku i Raničku ulicu, a vozačima su na raspolaganju Lazarevački drum, Radnička, Lješka i druge ulice koje iz delova Čukarice vode ka gradu.

Deo Požeške zatvoren je zbog rekonstrukcije tramvajske pruge i kontaktne mreže na potezu od „Gospodarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mehane" do okretnice u Požeškoj ulici. Osim toga, u Požeškoj ulici počinje i rekonstrukcija kolovoza i trotoara, tako da će ova saobraćajnica biti zatvorena do 5. oktobra.

Zbog zatvaranja glavnog pravca koji povezuje Banovo Brdo sa gradom očekuju se velike gužve. Prvo, vozači će morati da promene navike, da menjaju uobičajenu trasu kretanja, a i ulice koje figuriraju kao alternativni pravci nemaju toliku propusnu moć kao Požeška. Lješka ulica je dovoljno široka ali će u njoj sigirno biti gužvi jer je u ovu ulicu preusmeren veći broj linija gradskog pevoza. Zato se vozačima, kao bolji izbor, nameće Radnička ulica za dolazak do Sajma i dalje put do grada, tim pre što u Lješkoj ima čak pet ležećih policajaca (četiri škole nalaze se u ovoj ulici) koji će sigurno usporavati saobraćaj i gradski prevoz.

Činjenica koja može iću na ruku vozačima je ta što je u poslednje vreme evidentno manje vozila na ulicama jer traju godišnji odmori. Na to su sigurno računali i stručnjaci iz Sekretarijata za saobraćaj kad su određivali preusmeravanje linija gradskog prevoza.

Izmena trase kretanja gradskog prevoza određena je na sledeći način: Autobusi sa linija 13A i 37 kretaće se trasom: Kirovljeva – Lješka - Stevana Brakusa - Valjevska u smeru ka periferiji a u smeru ka gradu trasom Požeška - Kijevska – Lješka i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija 23 i 53: Kirovljeva - Lješka - Stevana Brakusa - Valjevska u smeru ka periferiji) (Kijevska u smeru ka gradu) – Požeška – Blagoja Parovića i dalje redovnim trasama

Kružna linija 57: Požeška - Kijevska - Lješka - Kirovljeva -Zrmanjska - Kneza Višeslava i dalje redovnom trasom trasom.

Kružna linija 87: Požeška - Kijevska - Lješka - Kirovljeva -Visoka - Paštrovićeva i dalje redovnom trasom. Linije 51 i 52: Radnička - Savska magistrala - Svetolika Lazarevića - Radnička - Lazarevački drum - Trgovačka i dalje redovno. Linije 58 i 88: Radnička - Savska magistrala - Lazarevački drum - Vodovodska i dalje redovno.

Ukinuta stajališta

Do 5. oktobra biće ukinuta stajališta: „Bioskop Šumadija”, „Škola Josif Pančić”, „Dom zdravlja” i „Kijevska” (u oba smera, za sve linije), „Fabrika šećera” u smeru ka periferiji i „Trebevićka” (u oba smera, za linije 51, 52, 58 i 88), a uspostavljena nova i to: „Stanka Opsenice”, „Petra Mećave” i „Kijevska” (u oba smera) u Lješkoj ulici, za linije 13A, 23, 37, 53, 57 i 87, „Valjevska" (u smeru ka Vidikovcu) u Požeškoj ulici, za linije 23 i 53. Autobusi sa linija noćnog saobraćaja (37, 51 i 56) saobraćaće delimično izmenjenom trasom kroz Lješku ulicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.