Zatvoren Drakulin zamak, opasnost vreba od MEDVEDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren "Drakulin zamak", opasnost vreba od MEDVEDA

Zamak "Bran" je velika turistička atrakcija u Rumuniji, gde ima između 5.000 i 6.000 mrkih medveda

Rumunske vlasti zatvorile su tvrđavu iz 13. veka u Transilvaniji, poznatom kao "Drakulin zamak" pošto su u toj oblasti uočeni mečka sa mladuncima.

Tvrđava se nalazi na vrhu planine u centralnom delu Rumunije i do nje se može stići samo stepenicama kojih ima 1.480. "Drakulin zamak" je, kako je danas objavljeno na zvaničnom sajtu, zatvoren krajem maja zbog "bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posetilaca".

Predstavnik lokalnih vlasti Emilijan Dragnea je rekao da se ministarstvo za zaštitu životne sredine složilo da treba četiri medveda uhvatiti i premestiti ih. Vlasti, takođe, optužuju ljude što ostavljaju hranu u toj oblasti, prenela je agencija AP.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.