Zatvor za influenserke zbog kampanje vlasti; aktivisti zahtevaju oslobađanje

Izvor: B92, 27.Jul.2020, 23:40

Zatvor za influenserke zbog kampanje vlasti; aktivisti zahtevaju oslobađanje

Pet influenserki u Egiptu osuđeno je na dve godine zatvora i kaznu od skoro 19.000 dolara zbog objavljivanja "nepristojnih videa" na TikTok-u, preneo je BBC.

Zatvorska kazna za pet mladih žena je prva koja je izrečena u sklopu kampanje vlasti protiv influensera na društvenim mrežama.

Kao odgovor na ovu odluku suda, aktivisti su pokrenuli onlajn kampanju, zahtevajući da osuđene žene budu puštene na slobodu.

Na zvaničnom državnom sajtu je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su žene otpužene za kršenje vrednosti i principa egipatskog društva i zbog objavljivanja nepristojnih fotografija i video snimaka koji vređaju javni moral.

Tri žene su takođe osuđene i zbog učestovanja u nepristojnim video pozivima muškarcima.

U Egiptu je nedavno uhapšeno nekoliko influensera, uglavnom žena koje su popularne na video aplikaciji TikTok.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Influenserke idu u zatvor zbog nepristojnih objava na TikToku

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2020, 08:43

LONDON - Pet influenserki u Egiptu osuđeno je na dvije godine zatvora i kaznu od skoro 19.000 dolara zbog objavljivanja "nepristojnih videa" na TikTok-u, prenio je BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.