Zatvor za bivšeg makedonskog premijera?

Izvor: RTS, 01.Jul.2013, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvor za bivšeg makedonskog premijera?

Zbog zloupotrebe pri uvozu oružja koji je državu koštao dva miliona evra, bivši premijer Makedonije Vlado Bučkovski nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora. Drugostepeni proces Bučkovski će sačekati na slobodi.

Bivši premijer Makedonije Vlado Bučkovski nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora, zbog zloupotrebe pri uvozu oružja koji je državu koštao dva miliona evra.

Bučkovski (50) je osuđen, jer je 2001, u vreme sukoba sa albanskim pobunjenicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je on bio ministar odbrane, naručio preveliku količinu rezrevnih delova za tenkove T-55.

Na istu, trogodišnju kaznu zatvora, osuđeni su i bivši načelnik Generalštaba Armije Makedonije Metodij Stamboliski i direktor skopskog Metalskog zavoda "Tito-FOP" Mitre Petreski, a na po dve godin zatvora dva bivša zvaničnika Ministarstva odbrane, Aco Đurđevski i Nelko Menkinovski.

Po presudi, svi osuđeni su dužni da državi nadoknade štetu od dva miliona evra.

Drugostepeni proces, Bučkovski i ostali osuđeni sačekaće na slobodi.

To je druga presuda za taj slučaj, jer je Apelacioni sud ukinuo prvu prvostepenu presudu kojom su Bučkovski i Stamboliski bili osuđeni na po tri i po godine zatvora, a druga trojica na po tri godine, i vratio proces na ponovno suđenje.

Bučkovski je bio ministar 2001. i ponovo od 2002. do 2004, a funkciju premijera obavljao je od 2004. do 2006. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.