Zatvor Zabela nagrađen na sajmu

Izvor: B92, 06.Apr.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvor Zabela nagrađen na sajmu

Beograd -- Specijalnu nagradu za inovativnost i kvalitet proizvoda na Međunarodnom sajmu hortikulture dobio je Kazneno-popravni zavod iz Požarevca - Zabela.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde i državne uprave, odlukom stručnog žirija Specijalna nagrada za inovativnost i kvalitet proizvoda dodeljena je Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu.

Na ovom sajmu koji se završava danas, Kazneno-popravni zavod u Požarevcu izložio je liniju proizvoda namenjenih parkovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i igralištima za decu kao što su ljuljaške i klackalice.

Pored Zabele, svoj proizvodni program baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme izložile su još tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija i to: Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici, Kazneno-popravni zavod u Nišu i Vaspitno-popravni Dom u Kruševcu.

Ovo je prvi put da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde učestvovala na Sajmu hortikulture.

Posebnu pažnju posetioca privukle su cvetne skulpture koje prave štićenici Vaspitno-popravnog Doma u Kruševcu.

Proizvodni pogoni postoje u okviru svih Kazneno-popravnih zavoda u Srbiji i prvenstveno su namenjeni obuci i upošljavanju osudjenih lica kako bi im se maksimalno pomoglo u procesu povratka u društvo po isteku kazne.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zatvor Zabela nagrađen na sajmu

Izvor: Akter, 06.Apr.2014

Specijalnu nagradu za inovativnost i kvalitet proizvoda na Međunarodnom sajmu hortikulture dobio je Kazneno-popravni zavod iz Požarevca - Zabela

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.