Zatrpani rudar još nije pronađen

Izvor: B92, 28.Sep.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatrpani rudar još nije pronađen

Ni posle pet dana od nesreće u rudniku "Rembas" zatrpani rudar nije pronađen.

Predsednik opštine Despotovac, na čijoj je terotoriji jama Strmosten Rudnika "Rembas" u kojoj je zatrpan rudar kopač Željko Miletić (36), izjavio je Tanjugu, da spasioci i rudari ulažu nadčovečanske napore da dođu do zatrpanog rudara, ali da on još nije pronađen.

"Uslovi su veoma teški, okno je usko i spasioci su do sada izvukli preko hiljadu tona obrušenog, raznog materijala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a rudara nisu našli", rekao je Nenadović.

Meni su na licu mesta spasioci i rudarski stručnjaci rekli da se mora raditi oprezno i polako, radi bezbednosti ljudi koji učestvuju u potrazi, dodao je Nenadović.

Primenjena je druga metoda, podgrađivanja, ali i to ide sporo i teško, dodao je Nenadović.

Opština Despotovac će pomoći i rudarima i porodici zatrpanog, sve što je u našoj moći, od materijalne do psihološke podrške, najveći problem je kako doći do zatrpanog rudara, istakao je Nenadović.

Miletić je zatrpan 23. septembra u 8.30 sati kada se na njega dok je obrušio sloj uglja, obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje.

Danas je šesti dana kako spasioci i rudari pokušavaju da ga pronađu, izjavio je jutros Tanjugu generalni direktor JP PEU Vladan Milošević, koji je i predsednik Skupštine opštine Despotovac.

Spasioci su, treći dan potrage, pronašli bušilicu i burgiju sa kojom je radio Miletić, ali njega nisu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.