Zatraženo izručenje Vukotića

Izvor: RTS, 18.Jan.2011, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatraženo izručenje Vukotića

Podgorica traži da Srbija izruči Veselina Vukotića koji je u Crnoj Gori osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva. Ministarstvo pravde Srbije saopštilo da još nije primilo zahtev crnogorskih vlasti.

Crnogorski ministar pravde Duško Marković potpisao je zahtev za izručenje Veselina Vukotića iz Srbije. Podgorica traži Vukotića, pošto je u odsustvu osuđen na kaznu zatvora od 20 godina, zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. godine.

Šef kabineta ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravde Nikola Šaranović je, podgoričkom radiju Antena M rekao je izručenje Vukotića, državljanina Crne Gore i Srbije, zatraženo na osnovu ugovora dve države o izručenju, ali nije mogao da saopšti kada očekuje odgovor nadležnih organa Srbije.

Vukotić je na osnovu Interpolove poternice, koju je za njim raspisala Crna Gora, uhapšen 30. decembra prošle godine u Novom Sadu.

Posle saslušanja kod istražnog sudije, pušten je da ponovljeno suđenje čeka na slobodi, pošto je, posle uvida u spise i saslušanja, konstatovano da nema osnova za pritvor.

Mediji navode da je Vukotić bio saradnik srpske tajne policije za koju je u Evropi izvršavao zadatke od "najvišeg državnog interesa".

Ministarstvo pravde Srbije je saopštilo da još uvek nije primilo zahtev crnogorskih vlasti za ekstradiciju Veselina Vukotića. Ukoliko molbu za izručenje stigne, biće upućena na razmatranje nadležnom sudu u Novom Sadu, koji je jedini ovlašćen da odluči o zahtevu za ekstradiciju Vukotića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministrastvo pravde Srbije o izručenju Vukotića Podgorici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jan.2011

Ministarstvo pravde Srbije još nije primilo molbu kolega iz Crne Gore za ekstradiciju Veselina Vukotića, saopćeno je iz tog resora u Beogradu. Ministar pravde Crne Gore Duško Marković potpisao je danas, na osnovu ugovora između Crne Gore i Srbije, zahtjev za izručenje Veselina Vukotića radi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.