Zatekao je 24 ovce kako leže u travi NA SAMRTI, kada je veterinar stigao ostao je u šoku: OVO NIKAD NISAM VIDEO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatekao je 24 ovce kako leže u travi NA SAMRTI, kada je veterinar stigao ostao je u šoku: OVO NIKAD NISAM VIDEO (FOTO)

Uzgajivač ovaca iz švajcarskoj kantona Vale doživeo je težak gubitak: Reto Žilije (39) je krajem maja ostao bez 24 jagnjadi i jednogodišnje ovce.

Kada je ugledao životinje kako apatično leže u travi, pomislio je da ih je udario grom, ali pošto ih je malo bolje pogledao, video je da su im stomaci prekriveni krpeljima.

- Prema gruboj proceni, bilo je oko 300 krpelja po ovci - kaže Žilije i dodao da su paraziti bili puni krvi i da su visili sa jagnjadi kao grozdovi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Životinje su brzo odnete u štalu, a Žilije je pozvao veterinara. Osamnaest ovaca je već bilo mrtvo ili je morao da ih oslobodi muka na pašnjaku.

- Bilo je strašno gledati kako skončavaju - rekao je Žilije.

Veterinar, koji je pregledao tela uginulih životinja, potvrdio je da su umrle od anemije. On kaže da u životu nije video takav slučaj.

BONUS VIDEO: Zmije su izmilile u ovim opštinama Beograda, a ako vas UJEDE morate HITNO DA URADITE SLEDEĆE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.