Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zataškali batinjanje

Zataškali batinjanje

PARAĆIN - Milan Šutić iz Paraćina optužio je lokalnu policiju da je pokušala da zataška premlaćivanje njegovog sina Gorana (26), kome je pre nekoliko dana grupa mladića bez ikakvog povoda nanela teške telesne povrede.

Prema Milanovim rečima, Gorana su na izletištu Grza pretukli sinovi uticajnih Paraćinaca, a policija koja je došla na mesto sukoba nije privela vinovnike tuče niti je o tome obavestila istražnog sudiju i ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tužioca.

- Miroslav Jovanović je mog sina tukao bejzbol palicom, a on je sin Dragana Jovanovića, vlasnika privatne firme 'Univerzal'. Pored Jovanovića, u tuči je učestvovao i sin radnika paraćinskog suda, a koliko smo obavešteni u toj grupi bilo je još dece uticajnih ljudi u Paraćinu - kaže Milan Šutić.

Goran je u tuči zadobio teške povrede glave i dvostruki prelom nosa, a vikendica Stojana Lazića iz Izvora, u kojoj je Goran boravio sa društvom potpuno je uništena.

Policija je izašla na mesto događaja i umesto privođenja nasilnika sačinila je zapisnik, a Šutića poslala u bolnicu. O događaju nije obavestila dežurnog tužioca niti istražnog sudiju iako je to morala da učini.

- Odgovorno tvrdim da niko u policiji ne zataškava slučaj i protiv svih mladića, koji su učestvovali u batinjanju Šutića, podnećemo krivične prijave - kaže Dejan Živković, komandir paraćinske policije. On ističe da je bilo propusta u radu patrole i da će, zbog neprivođenja izgrednika, neki od policajaca biti sankcionisani, a da je kazna za te policajce unutrašnja stvar policije.

- Tužilaštvo je o dešavanjima na Grzi obavešteno pet dana kasnije, kada je podneta krivična prijava protiv Miroslava Jovanovića kome je istražni sudija odredio pritvor do 30 dana. Šutić je na prepoznavanju potvrdio da ga je Jovanović, najverovatnije, palicom za bejzbol udario preko lica. Imamo najavu policije da će zbog događaja na Grzi privesti još osam osoba - kaže opštinski tužilac Ljubiša Branković.

Goran Šutić, tvrdi da su ga pored Jovanovića, batinali i ostali mladići iz Jovanovićevog društva.

- Posle preloma nosa, onesvestio sam se od bolova, ali znam da su jednom trenutku pritrčali i ostali mladići koji su me šutirali nogama. Ni jednog od tih momaka ne poznajem i nije mi jasno zašto su tako reagovali. Jedino ako ih je razbesneo moj začuđeni pogled, pošto se njih petnaestak vozilo jednim džipom. Bili su poređani na haubi, vratima i u samom vozilu što mi je privuklo pažnju - priča Šutić i nastavlja da kada su njega prebili, onda su ušli u vikendicu koju su potpuno demolirali. M. Stojanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.