Izvor: Southeast European Times, 02.Jul.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastoj u objavljivanju albanskih izbornih rezultata

02/07/2009

TIRANA, Albanija -- Brojanje glasova naišlo je na prepreku zbog ozbiljnih nesuglasica između glavnih političkih stranaka u nekoliko regiona. Centralna izborna komisija (CIK) kaže da je sa 98 odsto prebrojanih glasova vladajuća koalicija na čelu sa Demokratskom partijom (DP) u nedelju osvojila 70 od 140 mesta u parlamentu. Koalicija kaže da je zapravo dobila 71 mandat, ali tu tvrdnju osporava opoziciona Socijalistička partija (SP) koja je optužila svoje rivale za manipulisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << procesom. Njena koalicija Unija za promene osvojila je 66 mesta, navodi CIK, dok je levičarski Socijalistički pokret za integraciju dobio četiri. Čini se da će od Socijalističkog pokreta zavisiti ko će doći na vlast, ako podrži jednu od koalicija.

Portparol OEBS/ODIHR Jens-Hagen Ehenbaher rekao je da izbori delimično ispunjavanju međunarodne standarde. On je objasnio da je identifikovanje birača preko biračkih spiskova korak napred, ali je dodao da je grupno glasanje naštetilo procesu. "Postoji niz pitanja koja treba da se reše kako bi Albanija ispunila standarde kao članica OEBS-a", rekao je Ehenbaher. (Ora Njuz, Šekuli, Top Njuz, Klan - 02/07/09; BBC, VoA, Šekuli, Top Njuz, Lajme - 01/07/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.