Zašto varamao partnere sa manje zgodnim ljubavnicima?

Izvor: Kurir, 03.Okt.2013, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto varamao partnere sa manje zgodnim ljubavnicima?

Istraživanje, koje je sprovela jedna internet stranica, obuhvatila je četiri hiljade ljudi, a na kraju je zaključeno kako osobe koje varaju supružnike to najčešće čine s osobama koje su manje atraktivne i privlačne

Pretpostavka da ljudi u većini slučajeva varaju partnere s osobama koje su zgodnije i privlačnije nego li njihov trenutni partner prastara je, ali sudeći prema novom istraživanju koje je sprovela jedna internet stranica namenjena ljudima u braku koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su u potrazi za aferom, to uopšte nije istina.

Spomenuta internet stranica u istraživanju je obuhvatila četiri hiljade ljudi, a na kraju je zaključeno kako osobe koje varaju supružnike to najčešće čine s osobama koje su manje atraktivne i privlačne.

Zanimljivo, muški ispitanici priznali su kako svoje supruge smatraju zgodnijima i atraktivnijima od svojih ljubavnica, a s time su se složile i žene koje varaju. Samo 30 odsto muškaraca suprugu je prevarilo s mlađom ženom, a samo četvrtina muškaraca smatra svoju ljubavnicu lepšom od svoje supruge.

Pitamo se zašto onda varaju partnere? Muškarci priznaju kako smatraju da je njihova ljubavnica strastvenija, bolje ih sluša te je nježnija i pažljivija.

Više od polovine ženskih ispitanika takođe se slaže kako su njihovi supruzi zgodniji od ljubavnika, dok 50 odsto žena kaže kako su njihovi ljubavnici ipak u boljoj fizičkoj formi. Slično kao i muški ispitanici, žene su rekle kako ih njihovi ljubavnici bolje slušaju i da su strastveniji od njihovih partnera. Čak 89,6 odsto žena priznalo je kako imaju osećaj da ih njihov ljubavnik ceni više nego njihov suprug.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.