Zašto u pirotskoj bolnici zaposleni traže smenu direktora

Izvor: RTS, 30.Okt.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto u pirotskoj bolnici zaposleni traže smenu direktora

Zbog nagomilanih višemesečnih problema - kako tvrdi deo zaposlenih u Opštoj bolnici Pirot, zatražena je smena direktora ove ustanove, a Ministarstvu zdravlja upućena je peticija koju je potpisalo, kako tvrde, 80% lekara specijalista. Zahtev su podržala i sva 3 bolnička sindikata.
U radno vreme i, kako kažu „spontanim okupljanjem", deo zaposlenih u Opštoj bolnici Pirot zatražio je smenu aktuelnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << direktora dr Gorana Petrovića. Razlozi, tvrde, nisu ni ekonomske ni političke prirode.

"Razlog je taj odnos koji postoji prema lekarima, načelnicima, omalovažavanje, bez ikakvog timskog rada, što se reflektuje i na rad. I odražava se na kvalitet rada, odražava se na obim rada. Znači, ono što smo nekada operisali za mesec dana, sada se ne operiše ni za godinu dana", kaže dr Nenad Zdravković, dosadašnji zamenik direktora Opšte bolnice Pirot.
"U bolnici je do sada nezabeležen broj individualnih sudskih tužbi protiv direktora i bolnice, a socijalni dijalog sa direktorom uopšte ne postoji. Zaposleni svakog dana dolaze samo sa jednom mišlju da je postalo nemoguće raditi", kaže Igor Stojanović, Sindikat medicinskih sestara i tehničara.
Već duže vreme ne funkcioniše normalno sistem za anesteziju što je nedopustivo, kažu anesteziolozi.
"Verujte mi da je bilo puno, puno problema koji nisu dostojni ove profesije i ove ustanove. Ja sam podneo ostavku još pre dvadesetak dana. Pomenut je povod - a to je problem sa centralnim dovodom gasa. Međutim, to je samo jedna stavka", kaže Dr Momčilo Bojkić, načelnik Službe anesteziologije u ostavci.
Od direktora bolnice dobili smo overene ateste iz suda kojima je potvrđena ispravnost aparata na anesteziologiji još u septembru.
Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović, za sada ne želi pred kamere. Kaže, neće komentarisati nenajavljeno okupljanje zaposlenih, ni nezakonit prekid rada. Komentar na ovo potražili smo i u Ministarstvu zdravlja, čekamo odgovor.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.