Zašto su mladi nasilni u vezama?

Izvor: Press, 27.Avg.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su mladi nasilni u vezama?

Nasilje među mladima koji su vezi, u partnerskim odnosima je sve češća pojava. Psiholog Mirjana Nikolić objašnjava zašto mladi često misle da su ljubomora i šamar dokaz ljubavi, kao i zašto ne umeju da razmenjuju nežnosti na pravilan način.
Foto:Thinkstockphotos


Devojke u većem broju slučajeva čine psihološko nasilje, dok su mladići skloniji seksualnom nasilju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pokazalo je poslednje istraživanje novosadskog Doma zdravlja, sprovedeno među petnaestogodišnjacima. 

Nasilje u mladalačkim partnerskim vezama u periodu adolescencije je sve učestalije i sve više zastupljeno, te predstavlja ozbiljan problem mentalnog zdravlja, jer negativno utiče na celokupan razvoj osoba koje su ga pretrpele. 

Više o ovoj temi pogledajte u prilogu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.