Zašto su manjine polagale drugačiji test: Da li je na mađarskom 2+2 = 5?

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su manjine polagale drugačiji test: Da li je na mađarskom 2+2 = 5?

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga izjavila je danas da su učenici, pripadnici nacionalnih manjina, imali drugačije testove iz matematike i Ministarstvo prosvete i ministra Žarka Obradovića upitala šta misli povodm skandala koji se dogodio na polaganju male mature.

Papuga je u delu sednice u kojem poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja nadležnima, rekla da su juče “pripadnici nacionalnih manjina polagali testove iz matematike koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su imali drugačije zadatke”.

“To su otkrili direktori i profesori koji rade u dvojezičnim školama….Da li u matematici dva i dva nije četiri i za pripadnike većinskog naroda”, rekla je Papuga.

Za Ministarstvo prosvete i ministra Obradovića pitanje je imao i šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović.

"Da li će Obradović biti u plejadi ministara koji su došli u sitauciju da nikada ne ispune svoje obećanje, da li će da stane ponosno u stroj sa minsitrom Goranom Kneževićem zbog skandala s aflatoksinolm, Milanom Bačevićem koji gradi kanal i ostalim neuspešnim i nestručnim ministrima“, pitao je Stefanović.

On je dodao da se postavlja i pitanje kakva se poruka šalje onim učenicima koji su se spremali za ispist u odnosu na one koji su taj ispit kupili. "Da li je to manir vladajcuhe stranke koja je tako naučila da dodje do diplome", pitao je Stefanović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

CIRKUS SA TESTOVIMA: Da li je na mađarskom 2+2=5?

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2013

Pripadnici nacionalnih manjina polagali su testove iz matematike koji su imali drugačije zadatke

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.