Zašto su Simpsonovi žuti i žive u Springfildu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su Simpsonovi žuti i žive u Springfildu?

Jedan od producenata američke animirane tv serije "Simpsonovi" otkrio je u novoj knjizi odgovore na neke od najvećih misterija serije, uključujući zašto je porodica žuta i zbog čega stanuje baš u Springfildu.

Majk Rajs na kultnoj seriji radi od početka njenog emitovanja od 1989. godine, a sad je izdao knjigu "Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons", u kojoj daje odgovore na neka od pitanja koja su fanovi najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postavljali.

Rajs otkriva da je prepoznatljiva žuta boja likova došla sasvim spontano.

Boju za originalne likove Meta Grejninga pronašao je bivši animator serije, a Rajs je objasnio kako je to napravio zbog bizarnih frizura koje deca u seriji imaju.

"Bart, Lisa i Megi uopšte nemaju kosu, odnosno uopšte nema linija koje odvajaju njihovu kožu od kose. Pa su animatori odabrali žutu koja je kao kosa, a opet kao koža", objasnio je Rajs.

U knjizi Rajs navodi da je ime grada pozajmljeno iz sitkoma "Father Knows Best" iz pedesetih godina prošlog veka, a Grejning ga je odabrao zbog generičnosti.

Otkrio je zanimljivosti i o nepostojećoj lokaciji grada.

"Springfild ima okean na istočnoj i na zapadnoj strani. Jednom smo rekli da je Istočni Springfield tri puta veći od Teksasa, a u jednoj epizodi Homer ujutro lopatom čisti sneg pa popodne leži u mreži i pije limunadu na suncu", piše Rajs. "To postavlja pitanje: Na kojoj je Springfild planeti?", dodao je on.

O tome zašto se ime porodice pojavljuje iza oblaka u uvodnoj špici, Rajs navodi da su, kad je šou prvi put prikazan, gledaoci prvo videli samo prvi deo reči - The Simps, pre nego što je otkriven ostatak.

"Prvo vidite prvi deo reči - The Simps - pre nego što se pokaže ostatak. Pa šta? Pa, Simps je skraćeno za simpletons - za glupe ljude - poput onih koje ćete videti u seriji", napisao je Rajs, prenosi Index.hr.

Otkriva i kako su glavni likovi dobili imena.

Homer i Mardž dobili su imena po stvarnim ljudima - tvorac Met Grejning koristio je imena svojih roditelja kao inspiraciju za fiktivni sitkom par.

Lisa i Megi dobile su imena po njegovim sestrama, a Bart je bio njegova invencija - od anagrama reči "brat" (derište).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.