Zašto se u Beogradu puca kao na divljem zapadu?

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se u Beogradu puca kao na "divljem zapadu"?

U razmaku od tri dana, dva obračuna vatrenim oružjem na javnom mestu. Jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene, od kojih je jedna slučajna prolaznica.

“Bezbednost sigurno nije na onom nivou na kojem govore da jeste, to nažalost potvrđuju ove dve pucnjave , ali mi već imamo kontinuitet obračuna na Beogradskim ulicama, mada ove dve pucnjave nisu povezane, koliko je za sada poznato, odvojene su”, kaže Vuk Cvijić, novinar “Blica”.

Policija je odmah posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada na Vračaru uhapsila osumnjičenog, ali je mnogo nerešenih zločina u godinama iza nas. Podsetićemo samo na neka.

Vuk Cvijić smatra da su u toku previranja, odnosno borba za teritorije među kriminalnim klanovima, ali dodaje da postoje podaci o dolasku visokorangiranih ljudi u kriminalne strukture u Beogradu.

“Čak imamo informaciju da je i Željko Maksimović Maka, jedan od najopasnijih, koji je prema dosijeu koji je poznat bio DB-ov egzekutor, u Srbiji je optužen za ubistvo policijskog generala, da je boravio u Beogradu. Uhapšen je nedavno i pripadnik grupe Darka Šarića koji je u Crnoj Gori označen kao egzekutor te grupe, a uhapšen je ovde u Beogradu. Tako da Beograd nažalost postaje stecište ozbiljnih kriminalaca i ozbiljnih egzekutora i ubica”, kaže Cvijić.

A kriminal ne zna za granice i podele na bilo kojoj osnovi. Kriminalci iz regiona sarađuju na sve moguće načine, i nije retkost da grupa iz jedne države kao uslugu izvrši likvidaciju, ali tu uslugu u nekom trenutku moraju da vrate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.