Zašto oni samo u Americi? (FOTO)

Izvor: Mondo, 23.Jan.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto oni samo u Americi? (FOTO)

Svetski proizvođač broj jedan automobila predstavio novu "džetu" i "pasat GT", ali samo za severnoameričko tržište

Legendarna "džeta" i još legendardniji "pasat" dobili su nove verzije, koje su svetlo dana, odnosno reflektora, ugledale na sajmu automobila, koji se trenutno održava u Detroitu.

Oba modela su bazirana na čuvenoj Folksvagenovoj platformi MQB, koja se koristi preko 20 modela iz grupacije, među kojima su Audiji "TT" i "A3", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Škode "oktavia", "superb", "karok" i "kodiak", kao i mnogi Folksvageni.

Nova "džeta"

Kada je reč o "džeti" u pitanju je potpuno nov model i pripada, kao i njeni prethodnici, klasi kompaktnih sedana. Već na prvi pogled jasno je da se radi o jednom modernom Folksvagenu – pre svega zbog široke i uske prednje maske.

"Džeta" se ovom verzijom dodatno udaljila od "golfa", a približila "pasatu".

Prisutni su brojni premijum elementi, poput Folksvagenog digitalnog kokpita, desetobojnog ambijentalnog osvetljenja, panoramskog krova, sedišta sa grejanjem i hlađenje, kao i "Beats Audio" sistema snega 400 vati.

"Mali pasat" će biti pogonjen isključivo 1,4-litarskim turbo-benzincem, snage od 147 "konja", koji može biti uparen 6-stepenim manuelnim ili 8-stepenim automatskim menjačem.

Ova druga transmisija će biti daleko traženija znajući navike kupaca na severnoameričkom kontinentu, gde će "džeta" biti isključivo dostupna.

Očigledno je da su čelni ljudi Folksvagena procenili da će Evropljani pre izabrati "oktaviju", "superb", "pasat" ili neki od SUV modela iz VW ponude.

Pogledajte kako izgleda nova "džeta":

"Pasat GT"

Ako nam zbog "džete" i nije mnogo žao što je nećemo viđati na našim putevima, onda nas zbog sledećeg modela "srce boli".

U pitanju je najagresivniji "pasat" do sad. Sa "GT" značkom stiže sedan, koji će se suprotstaviti brojnim sportskim verzijama Audija, Mercedesa, BMW-a, kao i nekih američkih brendova.

Ispod haube se nalazi VR6 motor, zapremine 3,6 litara, koji razvija 280 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta. Uz ovaj ozbiljan agregat stiže i očekivana automatska DSG transmisija sa Tiptronic polugicama iza volana.

Osim motora, GT verzija ima još 20 drugih poboljšanja u odnosu za obični "pasat". Ovde su standardna LED svetla, kao i R-lajn branici sa saćastom rešetkom hladnjaka oivičenom "brzim", crvenim detaljima. Prisutno je i tvrđe, sportsko ogibljenje.

Unutar kabine preovlađuju detalji od sjajne crne plastike, metala i elemenata nalik na karbon. Sedišta, volan i ručica menjača su presvučeni kožom.

Kad već nećemo moći da uživamo uživo u "pasatu GT", onda barem možemo u slikama:

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.