Zašto ne uspevam da izlečim mačku?

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ne uspevam da izlečim mačku?

Biljana: Kako ni posle tri tretmana injekcijom protiv glista (na svakih sedam dana) ne uspevam da mačku izlečim od glista?

Injekcioni preparati, barem oni koji se nalaze na na našem zvaničnom tržištu, imaju jako uzak spektar delovanja ( deluju samo na pantljičare).

Pošto niste bili specifični u opisu parazita koje nalazite kod svoje mačke, najbolje bi bilo da promenite preparat i koristite onaj preparat sačinjen od više aktivnih supstanci koje deluju na više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa crevnih parazita.

Treba naglasiti da obavezno izmerite mačku kako bi se koristila odgovarajuća količina preparata prema telesnoj količini, jer se i nedevoljnom količinom (subdoziranjem) može izbeći uspešno odstranjivanje parazita.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante „Pas, mačka i …“, možete pročitati OVDE.

Foto: pixabay.com

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.