Zašto nam se mačke stalno upliću u noge?

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto nam se mačke stalno upliću u noge?

Zašto kad krenemo u nekom smeru, one moraju da hodaju tačno ispred nas i to tempom puža dok ih slučajno ne okrznemo papučom? Zašto moraju da uklizavaju između stopala baš kad nosimo četiri pune čaše? I zašto su odlučile da zadremaju tačno nasred puta kojim prolazimo? Odgovor je vrlo jednostavan...

Kada odlučite da uvedete mačku u svoj dom, automatski gubite status najvažnijih članova, a taj status pripada vašem novom krznenom prijatelju.

Naime, mačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vas zaista smatraju dovoljno kompetentnim da ih nahranite, da počistite iza njih, da ih povremeno počešljate, pa je onda sasvim logično i da smatraju da ćete jednako tako biti sposobni da hodate u sopstvenom domu, a da ih pritom ne zgazite.

Ako uočite zrak sunca na podu ili komadić tepiha idealan za nadzor područja u kojem se mački priprema hrana, očekujte da će tamo i ležati.

Postoji i mogućnost da mačke misle da zapravo imaju obzira prema vama jer leže na podu umesto na vašoj omiljenoj stolici ili kauču – omiljena mesta prepuštaju vama.

U svakom slučaju, nemojte se truditi da previše shvatite šta im je u glavi, već jednostavno pokušajte da pazite kako i kuda hodate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.