Zašto mačke ne vole da ih držimo u rukama?

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto mačke ne vole da ih držimo u rukama?

Vaša mačka nije maza i odbija da se šćućuri u vašem krilu dok se odmarate na kauču? Svaki put kada je uzmete u naručje ona se iz njega izvuče? Niste jedini...

Samo poneki mačići će tolerisati da ih uhvatite i nosite u naručju – bar na kratko. Zašto uopšte mačke ne vole da se nose?

Smatrajte to još jednim razlogom zbog kojeg mačke imaju reputacijunezavisnih životinja, koje vole da same odlučuju o tome kako će komunicirati sa nama. Teško ćemo ih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << teško naterati da rade nešto što ne žele...

Međutim, postoji još mnogo drugih razloga zašto vaša mačka izbegava vaše pokušaje da je držite. Neke mačke nikada se nisu dovoljnosocijalizovale sa ljudima dok su bile mačići. Druge se možda nikada neće osećati bezbedno u našim rukama, iz straha da ih ne ispustimo.

Starijim mačkama može biti neprijatno u našem zagrljaju jer iznenadni pokreti mogu im izazvati bolove u zglobovima.

U svakom slučaju, većina mačaka će uživati u našem društvu, dok sedi na nama ili pored nas, kada ih namamio sa poslasticama - samo ne nužno u našim rukama.

Zapamtite, mačke imaju tendenciju da smatraju da su samo njihove ideje dobre, zato ih ne treba prisiljavati na maženje i grljenje, jer im to može izazvati stres.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.