Zašto Kristijan nije u zatvoru?

Izvor: Mondo, 24.Feb.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Kristijan nije u zatvoru?

Aleksandar Kristijan Golubović, iako pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog 100 grama heroina, opušteno će moći da uživa na slobodi još neko vreme, dok ne budu rešene sve pravosudne zavrzlame.

Kristijanu, naime, još nije dostavljen poziv za izdržavanje kazne, a ne zna se tačno ni kada će se to dogoditi, iako mu je Apelacioni sud u Beogradu izrekao konačnu, pravosnažnu, presudu u novembru 2014. godine.

On se, u međuvremenu, oglašava uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz Nemačke preko Facebooka pa su oni koje to zanima mogli da ga vide kako se hvali svojim "bmw-om" i saznaju da je počeo da posti, vide njegov "tigrova kandža trening", reklamu za majice...

Nije u bekstvu

Kristijan Golubović formalno nije u bekstvu i za njim nije raspisana poternica. Njemu po ukidanju pritvora do pravosnažnosti presude nije oduzet pasoš, tako da je slobodno mogao da napusti Srbiju.

Kristijan je u pritvoru proveo gotovo četiri godine, a onda je pušten da se brani sa slobode i pravosnažnu presudu, po kojoj mu je ostalo još četiri godine robije, dočekao u inostranstvu.

Poziv za izdržavanje kazne osuđenima se, inače, šalje kada presuda postane izvršna, i poziv šalju osnovni sudovi, u Kristijanovom slučaju Prvi osnovni sud u Beogradu.

Presuda Kristijanu postala je izvršna, ali mu poziv nije upućen, jer spisi nisu iz Višeg suda u Beogradu stigli u Prvi osnvni sud, a nisu stigli jer je u međuvremenu jedan od osuđenih iz Golubovićeve grupe podneo zahtev za izricanje jedinstvene kazne, objašavaju za MONDO u Višem sudu.

Tim zahtevom je pokrenut postupak za izricanje jedinstvene kazne, u okviru kojeg su spisi predmeta morali da budu dostavljeni tužilaštvu radi davanja mišljenja, a zatim krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

To veće je 10. februara donelo presudu kojom je usvojilo zahtev za izricanje jedinstvene kazne, rekli su u Višem sudu u Beogradu.

Ali, ni tu nije kraj, jer taodluka još nije pravosnažna, pošto tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od prijema odluke.

"Presuda je u fazi dostavljanja osnovnim sudovima na izvršenje", ističu u Višem sudu.

Kristijan je optužen da je od avgusta 2009. godine do hapšenja u januaru 2010. godine prodavao herion.

Viši sud u Beogradu prvostepeno ga je osudio na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Beogradu preinačio tu presudu i pravosnažno ga osudio na osam godina.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.