Zašto Kokeza nije želeo na poligraf: Pomaže li detektor laži u istrazi - stručnjak otkriva

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 10:44

Zašto Kokeza nije želeo na poligraf: Pomaže li detektor laži u istrazi - stručnjak otkriva

Slaviša Kokeza (44), predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), priveden je juče na informativni razgovor

On je tom prilikom odbio poligrafsko ispitivanje, pa tako i da odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kokeza je pušten nakon nekoliko sati provedenih na saslušanju, a s obzirom na to da će istraga biti nastavljena i narednih dana, prvi čovek FSS svakako će biti predmet interesovanja nadležnih organa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Inače, Kokeza nije hteo da ide na detektor laži ni kad je bilo reči o drugim lakšim pitanjima i temama.

Na pitanje operativaca SBPOK zašto ne želi da se podvrgne poligrafu, rekao je da mu je to savetovao predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović.

Ovo je bacilo potpuno novo svetlo na ceo slučaj, jer je predsednik Vučić javno upozoravao na veze Stepanovića sa stranim obaveštajnim službama, a nije tajna da se time i hvalio sam predsednik Višeg suda.

Detektiv Stevan Đokić, vlasnik firme DBA, kaže da se onaj ko odbije poligraf nečega plaši.

- To znači da se plaši da će se nešto saznati. Poligraf se kod nas koristi kao indicija, da bi usmerili istragu na pravi put. Kada neko odbije poligraf, pretpostavlja se da nešto krije. Ne mora da znači da je vezano za taj slučaj, ali može da postoji nešto drugo, pa da zbog toga padne - kaže Đokić.

Izvori iz istrage su otkrili da je Kokeza negirao da poznaje kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen BiH. Očekuje se da će Kokeza zbog svega ovog biti ponovo ispitivan u policiji.

Podsetimo, Aleksandar Kajmaković, poznati beogradski ugostitelj, davao je izjavu u četvrtak u policiji kako je došao do poslovnih odnosa sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja.

Aca Bosanac je pripadnicima Uprave kriminalističke policije (UKP) rekao sve što zna o kriminalnim aktivnostima Veljka Belivuka (36), koji je nedavno uhapšen pod sumnjom da je organizovao brojna ubistva, trgovinu drogom, reketiranja i razna druga krivična dela u okviru kriminalnog klana koji je predvodio.

Da je reč o ozbiljnim kriminalcima koji nisu prezali ni od čega, govori i podatak da su Belivuk i Elez, kako bi bili neprikosnoveni u podzemlju Srbije, planirali da spoje svoje klanove. Inače, obojica, i Velja Nevolja i Darko Elez, povezuju se s najozloglašenijim crnogorskim kriminalnim klanom – kavačkim. Saradnja s "kavčanima" bila im je glavna spona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.