Zaštitnik uveo dežurni telefon za prijavu slučajeva torture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 15:22

Zaštitnik uveo dežurni telefon za prijavu slučajeva torture

Zaštitnik građana uveo je dežurnu telefonsku liniju kako bi se i u vanrednom stanju pratili postupci državnih organa i službenih lica prema licima lišenim slobode, navodi se u saopštenju te institucije.

Broj 066-800-7013 u okviru Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture dostupan je svakodnevno u periodu od osam do 22 sata.

"Zaštitnik građana će u obavljanju poslova Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture i tokom trajanja vanrednog stanja nastaviti sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posetama ustanovama u kojima se nalaze ili se mogu nalaziti lica lišena slobode i delovati preventivno u cilju odvraćanja državnih organa i službenih lica od bilo kakvog oblika mučenja ili bilo kod drugog oblika zlostavljanja", navodi se u saopštenju.

Zabrana mučenja i nečovečnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja je apsolutna i zaštitne mere koje država preduzima u suzbijanju KOVID-19 nikada ne smeju rezultirati nijednim oblikom zlostavljanja lica lišenih slobode, saopštio je Zaštitnik građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnik građana za prevenciju torture prema uhapšenima i tokom vanrednog stanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2020

U cilju praćenja postupanja prema licima lišenim slobode tokom vanrednog stanja, Zaštitnik građana je uveo posebnu telefonsku liniju Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture (NPM) na broj: 066-800-7013, koja je dostupna svih sedam dana u nedelji u periodu od 8.00 do 22.00 časa, saopšteno je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.