Zaštitnik građana u Paraćinu

Izvor: RTS, 07.Dec.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana u Paraćinu

Zaštitnik građana, u okviru „Dana ombudsmana", obići će trinaest gradova Srbije. Danas je u Paraćinu razgovarao sa građanima, predstavnicima Opštine, javnih preduzeća i nevladinog sektora.
Kao i u drugim mestima, Paraćinci su najčešće imali pritužbe iz oblasti pravosuđa, a pojedini su došli i iz drugih opština kako bi pronašli rešenje za svoje probleme.

„Zadovoljan sam prijemom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ovim informacijama, zbog toga sam i došao da vidim šta možemo da uradimo. Nije problem samo rad suda, nego i rad katastra u Ćićevcu”, kaže Miodrag Miletić iz Kruševca.
Iako mnogi problemi nisu u ingerenciji zaštitnika građana, u granicama nadležnosti pruža se svaka moguća usmena pravna pomoć. Broj onih koji dolaze na razgovor premašuje godišnji prosek po gradovima Srbije.
„To dokazuje službi zaštitnika građana i meni da je ovo pravi način - da se organizuju ‘Dani ombudsmana’, da se, što se kaže, dođe ljudima ‘na noge’ i razgovara, jer mnogi od njih nemaju ni sredstava ni vremena da dođu u Beograd”, navodi Zoran Pašalić, zaštitnik građana.
Vrlo često građani lutaju između institucija ne znajući ko je nadležan za rešavanje njihovih problema, a od početka godine ombudsmanu se za pomoć obratilo četiri hiljade ljudi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.