Zastave BiH vijoriće se u Nici

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2015, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastave BiH vijoriće se u Nici

Mostarske mažoretkinje učestvovaće na karnevalu u Nici, jednom od najvećih i najljepših u Evropi, koji se održava od 13. februara do 1. marta. Djevojke iz grada na Neretvi na put kreću 26. februara, a do učešća na spomenutom karnevalu došlo je zahvaljujući posredstvu njihovog evropskog menadžera, sa kojim sarađuju od 2002. godine.

"Početkom ove godine krenule su realizacije ovogodišnjih turneja, a prva u nizu je upravo ova na Azurnoj obali, u Nici. Što se tiče organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ovakvih putovanja mogu reći da smo vrlo uhodana ekipa. Naravno, prije svakog putovanja potrebno je uštimati mnogo toga da bi naša prezentacija na jednoj turneji bila ocijenjena kao pozitivna. No, sve je to čar našeg posla, u kojem iskreno uživamo", kazala je Anja Puhalo, voditeljka Mostarskih mažoretkinja.

Napomenula je da je program sa kojim se predstavljaju na turnejama potpuno različit od onog koji pripremaju za takmičenja mažoretkinja.

"Ovdje je potrebno akcenat staviti prvenstveno na defile po ulicama grada u kojem sudjelujemo, te imati određenu minutažu za statični program. Na ovim festivalima bude veliki broj izvođača, kao i publike, koja doslovce preplavi ulice, te je sam performans fenomenalan doživljaj koji se rijetko kad može doživjeti", istakla je Puhalo. Uz Mostarske mažoretkinje, u Nicu putuje i Puhački orkestar iz Zenice.

Puhalo dodaje da je u tom smislu neophodno uskladiti i zajednički repertoar i sve uklopiti u jednu cjelinu.

"Naše sudjelovanje na turnejama od posebnog je značaja i za nas kao klub, kao i za prezentaciju BiH i onoga što naši mladi rade. Mi na turnejama u promenadama nosimo i zastave sa natpisima Mostara i BiH, te na taj način promoviramo sve nas. Na svakoj turneji budu i glavni predstavnici gradova i njihovih pokrajina, pa i kroz razgovore s njima nastojimo da ostavimo što bolji dojam o nama i našoj kulturi", zaključila je ona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.