Zastava Albanije na srpskom groblju kod Gnjilana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Albanije na srpskom groblju kod Gnjilana

Na srpskom groblju u mešovitom selu Gornji Livoč, kod Gnjilana, nepoznate osobe postavile su jutros albansku zastavu.

Prema rečima Aleksandra Stanojevića, člana opštinskog Veća, na istom groblju, pre desetak godina, minirana je kapela i tada je oštećeno nekoliko spomenika.

"Iako je u proteklom periodu bilo prilično mirno, na žalost, incidenti su ovde uobičajeni. U selu je bilo pucanja, podmetanja bombi, jednoj srpskoj porodici je obešen pas. Ali, strašno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je što ni mrtvima ne daju mira", kaže Stojanović za Novosti.

On napominje da ovo, nekada većinski srpsko, selo broji oko 20 srpskih i više stotina albanskih kuća, a da je do 1999. godine u selu bilo oko 300 srpskih domaćinstava.

Inače, Gornji Livoč udaljen je oko tri kilometra od Gnjilana, u kojem je ostalo svega nekoliko srpskih porodica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ništa im nije sveto, STAVILI ALBANSKU ZASTAVU NA SRPSKO GROBLJE Teror ne prestaje

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020

Na srpskom groblju u mešovitom selu Gornji Livoč, kod Gnjilana, nepoznate osobe postavile su jutros albansku zastavu...Prema rečima Aleksandra Stanojevića, člana opštinskog Veća, na istom groblju, pre desetak godina, minirana je kapela i tada je oštećeno nekoliko spomenika...- Iako je u proteklom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.