Zaslađeni napici: Da li izazivaju rak

Izvor: Danas, 11.Jul.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaslađeni napici: Da li izazivaju rak

Getty Images Zaslađeni napici – uključujući voćne sokove i gazirana pića – mogu da povećaju rizik od karcinoma, kažu naučnici u Francuskoj. Na ovu vezu ukazala je studija, objavljena u Britanskom medicinskom žurnalu, u okviru koje su naučnici pratili preko 100.000 ljudi tokom pet godina. Tim sa Univerziteta Sorbona je spekulisao da bi uzrok mogao […] Članak Zaslađeni napici: Da li izazivaju rak se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Barbika u čast Dejvida Bouvija

Izvor: Danas, 11.Jul.2019

Getty Images U pesmi Time iz 1973. godine, Dejvid Bouvi je u pominjao čuvene Bili lutke. Sada, 50 godina nakon objavljivanja pesme Space Oddity, može se reći da se radilo o Barbi lutkama. Proizvođač igračaka Matel je najavio novu kolekcionarsku figuru inspirisanu modom Zigi Stardasta. Ljubavna...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.