Izvor: Blic, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasijala bolnica

Zasijala bolnica

BOR - Zdravstveni centar u Boru nedavno je dobio priznanje kojim je svrstan u među najkvalitetnije u Srbiji, ali menadžment ove ustanove čini napore da kvalitet usluga podigne na viši nivo.

U prošloj godini ZC je sačinio i realizovao preko 30 projekata. Za renoviranje Doma zdravlja utrošeno je 4,4 miliona dinara, a za Opštu bolnicu dvostruko više.

- Pored radova na enterijeru i spoljnom izgledu Doma zdravlja, u toku je proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << računarske mreže, što znači da će svaki šalter dobiti računar čime će se smanjiti sadašnje gužve u čekaonicama. U bolnici je sanirana kuhinja, rekonstruisan krov zgrade urologije, adaptiran prijemno-trijažni blok, a postavljanjem kosog krova iznad internog odeljenja i rekonstrukcijom hirurškog šoka dobili smo prostor za centralnu intenzivnu negu bolnice - kaže za 'Blic' Suzana Petrović, pomoćnik direktora ZC.

Prema njenim rečima, za projekte kojima se konkurisalo za sredstva nacionalnog investicionog plana za infrastrukturu i opremu odobreno je oko 2,5 miliona evra.

- Realizacijom ovih projekata Opšta bolnica će dobiti odeljenje gerijatrije sa 30 kreveta. Rešiće se problem krovova na zgradama službe transfuzije krvi i odeljenja psihijatrije, uraditi adaptacija bolničke apoteke i rekonstrukcija dnevne bolnice. Nova oprema i savremeni aparati postaviće se na odeljenjima intenzivne nege, operacione i porođajne sale. Nismo zaboravili ni naše pacijente na selu. Započeli smo adaptaciju i krečenje onih seoskih ambulanti kojima je to potrebno. Nabavili smo i potrebnu računarsku opremu za Zdravstvenu stanicu Zlot kako bismo im omogućili neometan unos podataka - kazala je Petrovićeva.

Novcem NIP-a finansiraće se nabavka digitalnog rendgen aparata i skenera, kao i ultrazvuk kolor dopler 4D za ginekologiju.

Petrovićeva ističe da će bolnica biti osavremenjena operacionim mikroskopom za oftalmologiju, kao i ultrazvukom sa sondom za oftalmologiju kojim će se omogućiti rano dijagnostifikovanje katarakte, i po prvi put obavljanje operacije katarakte stanovnicima cele istočne Srbije.

S. Trifunović

Klizalište najzad otvoreno Čas klizanja 100 dinara

Prvo zatvoreno klizalište u Nišu juče je svečano pušteno u rad. Na otvaranju, koje je otkazivano nekoliko puta u poslednjih mesec dana, sjatila se vladajuća politička elita grada, pre svega predstavnici G17 plus.

Bivši ministar finansija Mlađan Dinkić izdvojio je 35 miliona dinara za ovaj objekat. Bio je tu i predsednik Skupštine grada Niša Goran Ilić (DSS), zamenik gradonačelnika Niša Dejana Rajčić (Nova Srbija), predsednik gradske opštine Medijana Dragoslav Ćirković (DS).

- U jako složenim političkim prilikama u Nišu uspeli smo da sagradimo prvo fiksno klizalište u Nišu. Imamo puno toga da sagradimo da bi postao Niš postao pravi evropski grad. Klizalište je samo prvi korak koji smo svi zajedno uspeli da načinimo - rekao je predsednik Skupštine grada koji je otvorio klizalište.

Direktor Sportskog centra 'Čair' Dragan Paunković izrazio je nadu da će klizalište doprineti razvoju sporta u gradu.

- Osim rekreativnog klizanja najmlađe Nišlije će moći da se uče umetničkom klizanju i hokeju na ledu u sportskim klubovima koji će biti formirani. Siguran sam da će to doprineti razvoju sporta u Nišu i da će mnogo dece i mladih ljudi želeti da trenira ova dva zimska sporta na ledu - poručio je Paunković.

Pioniri beogradskih hokejaških klubova 'Pionir' i 'Taš' juče su u Nišu prezentovali kako se igra hokej.

Klizalište će biti otvoreno od 12 do 21 čas svakog radnog dana. Čas klizanja košta 100 dinara. Po istoj ceni se mogu iznajmiti klizaljke za čas klizanja.

V. Torović

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.